Hogyan lehet letiltani és törölni a tárakat az openSUSE-ban

openSUSE, deaktiválja és törölje a tárakat

Vannak esetek, amikor bizonyos tárhelyeket ki kell kapcsolni a szoftverforrásainkból, például amikor a szoftver legújabb verziójára frissítünk KDE.

Ebben a bejegyzésben meglátjuk, hogyan tiltsa le és törölje a tárakat az openSUSE-ban a kényelemtől kényelem a lehető leghatékonyabb eszköz használata Zyppert.

Az az igazság, hogy egyáltalán nem bonyolult. A tároló deaktiválásához csak annak ismerete szükséges név, su número vagy az övé URI. Természetesen a legegyszerűbb, ha ismerjük a nevét - az álnevet, amelyet hozzáadásakor adtunk neki -, bár a többi lehetőség bármelyikének ismerete sem nehéz feladat, egyszerűen fel kell sorolnunk a rendszerünkben jelen lévő adattárakat; erre már kitértünk a «Adattárak felsorolása az openSUSE-ban".

Nekem könnyebb deaktiválja a lerakat álnevével; így deaktiválásához egyszerűen írja be a terminált - adminisztrátori engedélyekkel (

su -

) -:

zypper mr -d [alias-del-repositorio]

Például feltételezve, hogy az adattárat "ubunlog-update" -nek hívják, a beírandó parancs a következő lenne:

zypper mr -d ubunlog-update

Ha megbánunk és akarunk aktiválja újra az adattárat használunk:

zypper mr -e ubunlog-update

Most, ha nem csak egy adattárat akarunk inaktiválni, hanem azt is távolítsa el teljesen a rendszerünkből, ehelyett a következő parancsot használjuk:

zypper rr ubunlog-update

Ne feledje, hogy a lerakat teljes törlése után nem lehet újra aktiválni, ezért ha megbánjuk, akkor muszáj lesz add vissza. A lerakat teljes törléséhez szükséges parancs sem kér megerősítést, ezért legyen óvatos.

Több információ - Adattárak felsorolása az openSUSE-ban, Adattárak hozzáadása az openSUSE-ban


A cikk tartalma betartja a szerkesztői etika. A hiba bejelentéséhez kattintson a gombra itt.

Hozzászólás, hagyd a tiedet

Hagyja megjegyzését

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

*

*

  1. Az adatokért felelős: Miguel Ángel Gatón
  2. Az adatok célja: A SPAM ellenőrzése, a megjegyzések kezelése.
  3. Legitimáció: Az Ön beleegyezése
  4. Az adatok közlése: Az adatokat csak jogi kötelezettség alapján továbbítjuk harmadik felekkel.
  5. Adattárolás: Az Occentus Networks (EU) által üzemeltetett adatbázis
  6. Jogok: Bármikor korlátozhatja, helyreállíthatja és törölheti adatait.

  1.   luke10 dijo

    Szia

    Már mindenki ízlése szerint, de számomra a yast2 könnyebb, mint ennél, és ez két kattintás plusz 3.

    indítsa el a lerakatkezelőt, deaktiválja a kijelölt tárat és fogadja el .. 3 kattintás és 5 másodperc.

    A köszöntés.

bool (igaz)