GNOME nampani "Guadalajara", lan gambar pisanan GNOME kanggo seluler katon

GNOME-43-Guadalajara

GNOME 43 nduweni jeneng kode "Guadalajara", minangka pangenalan karya sing ditindakake dening para panitia GUADEC 2022.

Minggu iki, Project GNOME Dheweke wis ngluncurake GNOME 43. Antarane novelty sing kita duwe, contone, setelan cepet anyar utawa dandan ing aplikasi kayata Nautilus anyar karo desain adaptif sawijining. Nanging mesin pangembangan ora mandheg, lan minggu iki dheweke wis nerbitake artikel maneh babagan warta liyane, ing antarane versi anyar aplikasi utawa owah-owahan sing meh tekan biasane didominasi.

El artikel minggu iki ing TWIG wis judhul patang puluh telu, nuduhake tekane GNOME 43. Kiriman kasebut ora nyebutake kabar babagan versi desktop anyar, nanging kita tindakake blog kanggo ngerteni kabeh warta sing bakal teka bebarengan. karo GNOME 44, dijadwal kanggo spring 2023. Ing ngisor iki sampeyan duwe dhaptar warta padha kasebut dina iki.

Minggu iki ing GNOME

  • NewsFlash 2.0 wis ditransfer menyang GTK4 lan saiki bisa nyelarasake karo Nextcloud News lan FreshRSS. Kajaba iku, saiki kasedhiya ing Flathub.
  • Dialek wis dianyari kanggo nggunakake libadwaita anyar 1.2. Padha uga wis nggawe antarmuka flatter.

dialek sing luwih alus

  • Apostrophe wis ngenalaken autocompletion dhasar, kanggo nutup kurung lan braces, contone,.
  • Eyedropper 0.3.0 kalebu generasi bayangan warna dhasar lan kemampuan kanggo ngatur urutan format warna sing ditampilake. Kajaba iku, saiki kasedhiya ing Flathub.

Eyedropper 0.3.0

  • Plots 0.7.0 nambahake pilihan warna anyar, dialog preferensi, lan dhukungan kanggo tema sistem peteng. v0.8.1 wis ngalih menyang nggunakake GTK4 lan kasedhiya ing Flathub.

ngrancang

  • Key Rack minangka piranti lunak anyar sing ngidini sampeyan browsing lan nyunting sandhi, token, lan liya-liyane sing nyimpen aplikasi flatpak kanthi enkripsi. Iki minangka aplikasi sing dirancang kanggo pangembang, nanging uga kanggo pangguna sing pengin ndeleng sandhi sing lali maneh. Informasi liyane lan kaca GitLab.
  • Telegrand wis ngenalake akeh fitur anyar:
    • Implementasi maneh panelusuran chatting ing panel anyar, sing saiki uga bisa nggoleki obrolan global.
    • Dhaptar obrolan sing mentas ditemokake ditampilake ing panel telusuran anyar nalika ora ana pitakon sing disetel.
    • Nambahake stempel wektu kanggo ngobrol pesen riwayat.
    • Ditambahake "kirim status" lan "diedit" pratondho kanggo chatting pesen sajarah.
    • Nambahake tombol gulung mudhun ing riwayat obrolan.
    • Gambar cilik pesen multimedia ditampilake ing dhaptar obrolan.
    • Nambahake indikator status ngirim kanggo pesen paling anyar ing dhaptar obrolan.
    • Nambahake kemampuan kanggo nandhani obrolan minangka diwaca utawa durung diwaca ing dhaptar obrolan.
    • Widget libadwaita anyar kaya AdwEntryRow lan AdwMessageDialog digunakake.
    • Dituduhake nalika obrolan saka akun pangguna sing wis dibusak.

Telegrand kanggo GNOME

  • Gradiance 0.3.0 wis ngenalake:
    • Dhukungan plugin, sing ngidini sampeyan nggawe plugin kanggo ngatur aplikasi liyane.
    • Kinerja Manager Preset wis saya apik, prasetel download luwih cepet lan aplikasi ora beku nalika mbusak prasetel.
    • Panelusuran ing Preset Manager wis ditambahake.
    • Refactoring prasetel komunitas.
    • Preset Manager ditempelake ing jendhela utami.
    • Quick Preset Switcher wis ditambahake maneh, ngidini sampeyan ngalih ing antarane prasetel kanthi klik luwih sithik.
    • Dialog nyimpen saiki ditampilake nalika app ditutup kanthi prasetel sing ora disimpen.
    • Prasetel sing saiki ditrapake dimuat kanthi otomatis nalika sampeyan miwiti aplikasi.
    • Toasts saiki kurang ngganggu.
    • Nambahake bebaya tema menyang layar cipratan.
    • Ditambahake layar sambutan mini nalika nganyarke saka versi sadurunge.
    • Nambahake aarch64 mbangun
  • Setelan Manager Login 1.0 saiki nggunakake blueprint-compiler v0.4.0. Warta liyane wis diterbitake ing artikel TWIG sadurunge, lan kita nyuarake ing Ubunlog.
  • Dheweke dilebokake ing macem-macem bagean, nanging misale jek penting kanggo aku: wis ana gambar GNOME OS kanggo ponsel kaya PinePhone / Pro. informasi luwih lengkap.

Lan iku wis kanggo minggu iki ing GNOME.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.