Linux Mint 20 Ulyana Resmi Dirilis ing Cinnamon, XFCE, lan MATE

Linux Mint 20 Ulyana

Pirang dina kepungkur, Clement Lefebvre ngunggah gambar ISO anyar menyang servere, mula kita ngerti yen bakal mudhun, nanging saiki rilis resmi: Linux Mint 20 saiki kasedhiya. Jeneng kode kanggo cicilan anyar iki yaiku Ulyana lan tekane adhedhasar Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa, sing uga ateges bakal didhukung sajrone 5 taun, nganti 2025 dadi luwih pas. Nanging yen versi iki penting, amarga bakal ana pangowahan sing ora ana kontroversi.

Dadi lan kaya sing dijlentrehake ing wiwitan wulan Juni, Ulyana wis ngumumake perang babagan paket cepet, utawa luwih khusus kanggo snapd, piranti lunak sing tanggung jawab ngatur. Lefebvre nolak kalebu paket sing diinstal kanthi standar sing dikirimake Canonical wiwit Ubuntu 16.04 LTS, sebagian kanggo menehi kebebasan luwih akeh pangguna utawa mbusak sawetara bloatware. Ing kasus apa wae, kanggo sing pengin, sampeyan bisa ngaktifake dhukungan kaya sing diandharake ing Link iki.

Linux Mint 20 ora kalebu dhukungan cepet

Proyek iki nerbitake enem artikel ing rilis iki, loro kanggo saben versi sing kasedhiya. Sing pertama ngandhani babagan kasedhiya versi anyar, syarat minimal lan cara nganyari. Sing nomer loro yaiku ing endi anyar anyar sing wis teka, kayata ing ngisor iki:

  • Adhedhasar Ubuntu 20.04 kanthi dhukungan 5 taun.
  • Linux 5.4, kanthi linux-firmware 1.187.
  • Sesi langsung sing dileksanakake ing Virtualbox kanthi resolusi nambah dadi 1024 × 768.
  • Snapd dipateni kanthi gawan lan paket APT ora bisa diinstal.
  • Rekomendasi APT diaktifake kanthi standar kanggo paket sing bubar diinstal.
  • Aptulr wis ngganti backend saka Synaptic dadi Aptdaemon.
  • Warpinator, app anyar kanggo nuduhake file liwat WiFi.
  • Peningkatan dhukungan NVIDIA.
  • Dandan tray sistem.
  • Versi anyar lingkungan grafis: XFCE 4.14, MATE 1.24 lan Kayu manis 4.6.
  • Wallpaper anyar lan perbaikan estetika.
  • Dandan XApps.
  • Dhaptar lengkap pangowahan ing tautan iki:

Tautan undhuhan Ulyana saiki kasedhiya ing kaca download resmi proyek, sing bisa sampeyan akses saka Kene. Kita eling yen dheweke mung kasedhiya ing versi 64bit.


6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Juan Carlos ngandika

    Aku nginstal versi kayu manis lan aku kudu bali menyang 19.3, aku duwe laptop sing nyambung menyang monitor, nanging nalika uripku desktopku wis beku, sawise ngonfigurasi layar monitor.

  2.   Ignacio ngandika

    Kayane aku kudu ngenteni. Diwiwiti karo konsumsi 1gb ram, iku akeh banget.
    Kosok baline, warta kasebut ora apik banget.
    Kanggo wayahe, aku bakal tetep nganggo Linux Mint 19.3 Cinnamon. Kayane aku versi sing wis diwasa.
    Aku bakal ngenteni Kayu Manis Linux Mint 20.1 kanggo ndeleng manawa dheweke wis mbenerake sawetara masalah, utamane babagan konsumsi memori ram sing akeh banget.

    1.    Juan Carlos ngandika

      Warta kasebut ora apik banget nanging menehi kesan yen kinerja kasebut luwih apik, aku sedhih bali menyang versi 19.3, nanging aku bakal bali maneh, kaya sing sampeyan sebutake utawa sadurunge uga nganggo sawetara pembaruan, aku bakal nyoba virtualbox deloken kepiye lakune.

  3.   george sing nomer telu ngandika

    Aku anyar iki, nanging aku wis nginstal lan bisa mlaku banget sadurunge aku duwe Fedora sing njupuk aku rada biasa, nanging uga apik lan banjur menyang Mint 18.3 lan gampang digunakake lan saiki dakkanggo menyang Mint 20 lan nambah desktop sethithik lan aku ora weruh komplikasi panggunaan sing aku seneng

  4.   user12 ngandika

    Aku rumangsa padha karo pangguna ing ndhuwur: Kanggo sawetara warta sing ditawakake Linux MInt 20, aku luwih seneng tetep kaya LM 19.3

    Versi anyar anyar nggawe kuciwo lan botch sampurna apa sing wis ditindakake karo Chromium

  5.   Rafael ngandika

    Distro sing apik banget lan gampang digunakake Sayang banget, tinimbang kolaborasi karo Canonical, dheweke bakal dadi loro ing antarane pangguna sing rumit. Aku nggunakake pirang-pirang taun nganti tiba kde lan pindhah menyang kubuntu.