Дамиен А.

Убител на програмирање и софтвер. Почнав да го тестирам Ubuntu уште во 2004 година (Варти Вартог), инсталирајќи го на компјутер што го залепив и го поставив на дрвена основа. Оттогаш и откако пробав различни дистрибуции на Гну / Линукс (Федора, Дебиан и Сусе) за време на мојот студент по програмирање, останав со Убунту за секојдневна употреба, особено заради едноставноста. Карактеристика што секогаш ја истакнувам кога некој ќе ме праша каква дистрибуција да користам за да започнам во светот на Гну / Линукс? И покрај тоа, ова е само лично мислење ...