GNOME ќе го отстрани индикаторот за отворена апликација

GNOME планира да го отстрани индикаторот за отворена апликација од горниот панел, меѓу најистакнатите новитети со кои започнува 2023 година

Деновите на текстот што се појавува во горниот панел на GNOME што покажува која апликација е во преден план се нумерирани. GNOME ќе го отстрани.

GNOME 40 beta е сега достапна

Пред неколку дена, преку списоците за испраќање, Абдерахим Китуни, член на тимот за развој на работната околина ...

Екстензии на гном

Овозможете инсталација на Gnome екстензии на Ubuntu 18.04 LTS

Само неколку дена по официјалното пуштање во употреба на Ubuntu 18.04, во овој период ги завршивте инсталациите и конфигурациите за да го прилагодите вашиот систем, можеби сте забележале ако сте се обиделе да инсталирате Gnome наставка, едноставно не можете да го направите тоа лесно.

MConnect за KDE Connect на Gnome

Како да инсталирате KDE Connect на Gnome

Мал туторијал за тоа како правилно да ја инсталирате и извршите апликацијата KDE Connect во Ubuntu 17.10 и во Ubuntu со Gnome како работна површина ...

Гном 3.26

Гном 3.26 е официјално објавен

Една од најпопуларните околини за работна површина меѓу заедницата Linuxera е ажурирана во нова верзија со нови и подобри промени ...

Глобално мени

Gnome Shell исто така ќе има Глобално мени

Глобалното мени конечно ќе биде во следните верзии на Убунту благодарение на продолжението за Gnome Shell, продолжување што Глобалното мени ќе ни го понуди ...

мјаукање

Уредување на менито GNOME со Meow

Со Meow можете да ги уредувате поставките за папката GNOME и да ги прилагодувате менијата на апликациите по ваш вкус, или по жанр или по тема.

Гном 3.18, сега е достапен

Зборувавме за новата верзија 3.18 на GNOME. Ги гледаме главните аспекти што треба да се потенцираат во смисла на имплементација и нови апликации.

Зорин ОС 8 е тука

Тимот на Zorin OS пред неколку дена ја објави верзијата 8 на Zorin OS Core и Zorin OS Ultimate. Zorin OS 8 е дистрибуција базирана на Ubuntu 13.10.

Еволуција, алатка за нашата пошта

Еволуција, алатка за нашата пошта

Упатство и презентација за Еволуција, апликација дизајнирана за управување со информации, нејзина инсталација во Убунту и првите чекори во истата.

Конки, моето поставување

Фекфактор ме замоли вчера да ја објавам конфигурацијата на конки што ја прикажувам на екранот подолу. Како можете да ...