Водич за Убунту

убунту водич

Дали размислувате да направите скок до Убунту и не знаете од каде да започнете? Овде ќе најдете еден убунту стартер водич така што ќе бидете многу јасни за првите чекори што мора да ги преземете доколку сакате да инсталирате која било од нејзините дистрибуции на вашиот компјутер.

Се надеваме на ова Курс за Убунту исчистете ги сите сомнежи и доколку сè уште имате, не двоумете се да застанете на нашите дел за упатства каде што ќе најдете водичи за сите видови на технички (и не толку технички) аспекти на Убунту.

Што ќе најдете во овој водич на Убунту? Главно, ќе имате пристап до содржината што ќе ја дадете одговор на најчестите прашања кои се јавуваат кога ќе одлучите да се откажете од Виндоус или кој било друг систем и наместо тоа сакате да инсталирате Ubuntu.

Расчистување на сомнежите за Убунту

Преземете и инсталирајте го Ubuntu

Прв контакт со Убунту

Конфигурација на Ubuntu

Терминал

Одржување на системот