Kéngingkeun Ubuntu sareng rasa resmi na

rasa Ubuntu

Salah sahiji fitur anu paling kasohor dina Ubuntu sareng GNU/Linux sacara umum nyaéta pastina rupa-rupa distribusi anu kami gaduh. Nyatana, seueur di antarana dumasar kana sababaraha distro anu langkung populér, sapertos dina Ubuntu sareng kenalanna. rasa resmi.

Nyaéta aya a rupa-rupa distribusi dumasar kana Ubuntu nu, sakumaha kami geus ngomong, disebut rasa resmi. Ti distros sareng desktop anu tiasa disaluyukeun pisan, sapertos Kubuntu, dugi ka distros anu ditujukeun pikeun ngonsumsi sababaraha sumber daya sareng operasi enteng dina PC urang, sapertos dina Lubuntu. Di Ubunlog kami hoyong marios sadaya rasa Ubuntu resmi sareng ngajelaskeun kumaha urang tiasa nampi éta.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, karakteristik unggal rasa rupa-rupa gumantung kana karakteristik mesin jeung pamaké anu bakal ngagunakeun distribusi ceuk. Dina sagala ulasan leutik anu bakal urang laksanakeun unggal distro, urang bakal ngobrol ngeunaan kumaha sareng dimana urang tiasa ngaunduh gambar ISO masing-masing.

Janten upami anjeun henteu terang kumaha ngaduruk gambar kana alat panyimpen, anjeun tiasa tingali éntri ieu yén kami nyerat sababaraha minggu ka tukang di mana kami ngajelaskeun kumaha cara ngalakukeun éta di Ubuntu. Urang mimitian.

Anu mimiti, urang kedah ngobrol sakedik ngeunaan Ubuntu. Kanyataanna, Ubuntu mangrupikeun dasarna, tapi ogé masihan namina kana rasa utama, ayeuna sareng lingkungan grafis GNOME. Éta tiasa didapet tina situs wéb resmi, atanapi ku ngaklik di dieu.

Kubuntu

Kubuntu

Sanaos Ubuntu sareng GNOME mangrupikeun salah sahiji distro anu paling terkenal sareng tiasa disaluyukeun, Kubuntu, rasa anu ngagunakeun KDE Plasma salaku lingkungan grafisna, henteu jauh. Distribusi ieu ogé gaduh desain anu elegan pisan sareng ogé tiasa disaluyukeun sacara luar biasa.

Upami anjeun hoyong masang rasa resmi ieu dina PC anjeun tiasa ngaunduh gambar ISO na tina di dieu. Atanapi upami anjeun parantos dipasang Ubuntu, anjeun tiasa pasang Kubuntu ku ngajalankeun paréntah di handap ieu:

sudo apt install kubuntu-desktop

Ogé, upami anjeun hoyong miceun paket Ubuntu anu henteu diperyogikeun, anjeun tiasa ngalakukeunana ku ngajalankeun:

sudo apt-get purge ubuntu-default-settings
sudo apt-get purge ubuntu-desktop
sudo apt-get autoremove

Lubuntu

Lubuntu

Upami PC anjeun rada lami atanapi henteu gaduh fitur anu saé, Lubuntu mangrupikeun solusi anjeun. Rasa resmi ieu berorientasi pikeun operasi anu énténg sareng ngonsumsi sakedik sumber daya. Sadayana hatur nuhun kana aplikasi lampu anu dianggo sareng desktop LXQt na.

Rasa resmi ieu tiasa ngajalankeun lancar dina mesin anu langkung handap 4GB RAM. Janten upami anjeun peryogi sistem operasi anu hampang pikeun PC anjeun anu henteu ngagaduhan seueur sumber, atanapi anjeun ngan ukur hoyong nyobian desain minimalis tina rasa resmi ieu, anjeun tiasa ngaunduh Lubuntu. di dieu.

Upami anjeun parantos ngagaduhan rasa Ubuntu resmi, anjeun tiasa masang Lubuntu langsung ti terminal ku cara masang paket Lubuntu anu saluyu. Pikeun ngalakukeun ieu, ngajalankeun paréntah ieu:

sudo apt install lubuntu-desktop

Xubuntu

Xubuntu

Xubuntu mangrupikeun rasa resmi Ubuntu nganggo Xfce salaku lingkungan desktopna, anu, sapertos LXQt, mangrupikeun lingkungan anu enteng pisan. Xubuntu mangrupikeun distro anu elegan, gampang dianggo sareng disaluyukeun pisan. Éta mangrupikeun distribusi anu sampurna pikeun anu hoyong mangpaatkeun desktopna kalayan a neuteup modéren sareng ciri anu diperyogikeun pikeun ngagaduhan operasi anu optimal.

Pikeun kéngingkeun Xubuntu, anjeun tiasa ngalaksanakeunnana link ieu, dimana anjeun tiasa milih pikeun jinis mesin naon anu anjeun badé unduh rasa resmi ieu.

Upami anjeun parantos gaduh Ubuntu dina PC anjeun, anjeun tiasa pasang Xubuntu sareng pakét anu saluyu. Jang ngalampahkeun ieu, ngajalankeun paréntah di handap ieu:

sudo apt install xubuntu-desktop

mate Ubuntu

mate Ubuntu

Lingkungan sejen anu sok masihan ngobrol (dina cara anu saé) nyaéta MATE. Upami anjeun langkung resep ngagunakeun desktop Ubuntu asli, anu dianggo dina dinten awal, maka ieu mangrupikeun rasa resmi anjeun. Sajaba ti éta, sarat hardware teu pisan nuntut, tapi rada modest, hal anu teu matak heran lamun urang tumut kana akun yén desain na sarua jeung nu dipaké ku Ubuntu dina 2004. Sanajan anjeun kudu satia ka bebeneran jeung teu ngantep éta aya, tapi rada ngajelaskeun yén MATE nuturkeun trend desktop nu, tapi terus nambahkeun release anyar sanggeus release.

Upami anjeun hoyong masang rasa resmi ieu, anjeun tiasa ngaunduhkeun tina ramatloka resmi. Sakumaha biasa, anjeun ogé tiasa masang tina Ubuntu upami anjeun parantos dipasang ku ngan ukur ngetik paréntah ieu:

sudo apt install ubuntu-mate-desktop

Studio Ubuntu

Studio Ubuntu

Upami anjeun ngahaturanan diri kana bidang naon waé anu aya hubunganana sareng kreasi multimédia atanapi éditan, musik, gambar, video, desain grafis ... Ieu mangrupikeun rasa resmi Ubuntu anu sampurna pikeun anjeun. Distro ieu mawa seueur aplikasi multimedia gratis anu tos kapasang tepat anu berorientasi kana ngedit sareng nyiptakeun eusi multimedia. Salah sahiji tujuan tina rasa ieu nyaéta pikeun ngadeukeutkeun dunya GNU / Linux ka sadayana anu dédikasi kana sektor multimédia. Éta ogé tujuanana janten saderhana dipasang sareng dianggo sabisa-bisa janten leres-leres tiasa diaksés ku saha waé.

Anjeun tiasa ngaunduh gambar ISO tina rasa resmi ieu ti di dieu, atanapi pasang dina luhureun Ubuntu anu tos aya kalayan paréntah ieu:

sudo apt install tasksel
sudo tasksel install ubuntustudio-desktop

Ubuntu Budgie

Ubuntu Budgie

Kuring resep ngartikeun desktop Budgie salaku jenis GNOME pikeun anu hoyong anu langkung saé. Éta henteu persis sapertos kitu, tapi éta ngabagi komponén sareng desktop anu paling sering dianggo di dunya Linux, sareng sadayana sigana dirancang langkung saé. Ieu mangrupikeun salah sahiji pilihan anu pangsaéna pikeun anu hoyong GNOME tanpa éta GNOME, atanapi ngantunkeun GNOME tanpa ngantunkeun GNOME ... atanapi ngan saukur pikeun anu milari anu béda.

Ieu bisa diundeur ti di dieu, atanapi pasang dina luhureun Ubuntu anu tos aya kalayan paréntah ieu:

sudo apt install ubuntu-budgie-desktop

Ubuntu Talagasari

Ubuntu Talagasari

Canonical ngarilis Ubuntu 10.10 sareng ngenalkeun Unity, desktop énggal anu dimaksudkeun pikeun dianggo dina desktop sareng sistem mobile. Konvergénsi, anjeunna nyebatna, tapi sababaraha taun ti harita anjeunna ngantunkeun deui ka GNOME, waktos ieu sareng versi na 3. Engké, pamekar ngora ngadangukeun pangguna anu resep desktop ieu sareng ngamimitian damel di Ubuntu Unity, dugi ka taun 2022 janten rasa resmi deui. .

Ubuntu Unity mangrupikeun rasa anu dimaksudkeun pikeun anu sono kana desktop ieu, sareng éta terus mekar dina tangan Rudra Saraswat. tiasa diunduh tina link ieu, atanapi pasang dina Ubuntu anu tos aya kalayan paréntah ieu:

sudo apt install ubuntu-unity-desktop

ubuntu kylin

ubuntu kylin

Sebaran ieu, sahenteuna pikeun kuring, aya anu anéh. Sareng éta Ubuntu Kylin berorientasi pikeun dianggo ngan ukur di Cina sareng pikeun nyumponan kabutuhan anu dipikagaduh ku pangeusi nagara ieu. Upami anjeun maca ka kami ti Cina sareng henteu sabar pikeun masang rasa resmi ieu, anjeun tiasa ngaunduh di dieu.

Éta ogé tiasa dipasang dina luhureun Ubuntu anu tos aya kalayan paréntah ieu:

sudo apt install ubuntukylin-desktop

Mesin Waktu: rasa Ubuntu anu henteu aya deui

Sagampil rasa anyar anu anjog, sakapeung perlu pikeun ngeureunkeun batur. Salaku conto, teu aya gunana nempel sareng Ubuntu GNOME upami versi utama bakal nganggo desktop anu sami. Dina kasus éta, Canonical, atanapi proyék anu ngajalankeun distro, tiasa mutuskeun pikeun ngeureunkeun rasa, sareng ieu mangrupikeun anu parantos ngaleungit dina sajarah Ubuntu. Naon asalna salajengna naon téks saméméhna nyebutkeun, katingal deui dina jangka waktu nu.

Édubuntu

Édubuntu

Pendidikan élmu komputer ogé dimimitian di sakola. Ku alatan éta, aya rasa anu berorientasi rasa pikeun dipaké utamina di sakola. Salah sahiji tempat panyebaran ieu, sacara total dumasarkeun kana konsép Perangkat Lunak Gratis, nyaéta yén pangetahuan sareng diajar kedah salawasna aya pikeun saha waé anu badé tumuh salaku jalma sareng ningkatkeun dunya di sakurilingna.

Pikeun masang Edubuntu dina PC urang urang tiasa ngalakukeun éta ku dua cara. Upami urang hoyong nga-instal Edubuntu dina mesin anu parantos dipasang Ubuntu, kantun pasang salah sahiji paket ieu naha ti Synaptic Package Manager atanapi langsung ti terminal ku ngajalankeun paréntah:

sudo apt-get install nombre_del_paquete

Paket anu urang kedah instalkeun gumantung kana kursus anu badé dianggo ku Edubuntu. Daptar bungkusan sapertos kieu:

  • ubuntu-edu-preschool pikeun Binih Sakola.
  • ubuntu-edu-primér pikeun Primér.
  • ubuntu-edu-sékundér pikeun Menengah.
  • ubuntu-edu-tersiér pikeun Universitas.

Upami kami henteu ngagaduhan Ubuntu dipasang dina mesin kami, kami tiasa ngaunduh gambar distro ti di dieu, gumantung kana arsitektur PC urang.

ubuntu gnome

ubuntu gnome

Distro ieu panginten mangrupikeun salah sahiji rasa resmi Ubuntu anu paling loba dianggo sareng terkenal. Sakumaha namina nunjukkeun, distro ieu nganggo GNOME salaku lingkungan desktop na. Upami anjeun hoyong ningali kumaha distro ieu dina PC, di Ubunlog kami bakti éntri ka distro ieu sareng pangalaman pribadi kuring sareng anjeuna. Distro ieu menonjol pikeun kapasitas kustomisasi hébat sareng gaya na anu langkung minimalis sareng elegan.

Pikeun ngaunduh gambar urang tiasa ngalakukeun éta halaman wéb resmi na. Upami anjeun parantos ngagaduhan rasa Ubuntu anu sanés dipasang dina PC anjeun, anjeun tiasa masang Ubuntu GNOME ku ngajalankeun paréntah ieu:

sudo apt-get install ubuntu-gnome-desktop

Édisi Netbook Ubuntu

Édisi Netbook Ubuntu

Sanajan Ubuntu pra-10.10 teu kungsi beurat, Canonical percaya yén komputer leutik, anu 10″, boga hardware pisan adil, ku kituna geus dirancang versi husus pikeun tipe ieu mini-komputer. Éta versi resmi atawa rasa nyaeta Ubuntu Netbook Edition, sarta éta dasarna sarua jeung aslina, tapi dimaksudkeun pikeun pamakéan dina layar leutik tur komputer kalawan hardware kawates. Inpo leuwih lengkep dina link ieu.

mythbuntu

mythbuntu

Rasa resmi ieu ditujukeun pikeun ngadamel sistem dumasar kana MythTV, perékam pidéo digital gratis dina lisénsi GNU GPL. Mythbuntu dirancang pikeun ngahijikeun sareng jaringan MythTV anu tos aya. Ogé, sakumaha aranjeunna nyarioskeun ka kami dina situs resmina, arsitéktur Mythbuntu ngamungkinkeun konversi saderhana tina desktop Ubuntu standar ka Mythbuntu sareng sabalikna. Pikeun masang éta anjeun tiasa ngaksés ieu link. Upami anjeun parantos gaduh Ubuntu dipasang dina PC anjeun, anjeun tiasa langsung milari Mythbuntu dina Manajer Software Ubuntu sareng neraskeun instalasi.

Sareng ieu mangrupikeun ulasan kami, ayeuna sareng baheula, ngeunaan rasa resmi Ubuntu. Kami ngarepkeun pituduh ieu mangpaat pikeun anjeun.


2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Juan Jose Cabral cenahna

    Pikeun kuring Mate mangrupakeun desktop anu pangsaéna

  2.   Eudes Javier Contreras Rios cenahna

    Plasma 5 henteu tiasa disaluyukeun sapertos anu miheulaanna nyaéta KDE4, desktop henteu tiasa gaduh tampilan anu mandiri janten daérah padamelan saderhana (sapertos DE anu sanés), éta henteu ngagaduhan seueur plasmoid (widget), éta nabrak komposisi grafis upami henteu masang software proprietary. Usaha terakhir dipasang - éta minggu kamari - gagal kusabab ikon pikeun ngaktipkeun wifi pikeun ngalakukeun prosés kalayan pc kuring anu nyambung kana jaringan henteu jalan.
    Pikeun "detail alit" éta kuring nganggo LinuxMint sareng KDE4 sareng bakal teras-terasan nganggo éta salami kuring tiasa; teras nalika KDE4 lirén pikeun aya di sadaya distro, kuring bakal mikir Kayu manis, Mate, atanapi Unity.