Naon layar Login?

Layar Login Ubuntu

Sanajan Ubuntu mangrupakeun sistem operasi pisan gampang tur intuitif, kabeneran aya nu boga saloba konsép salaku sistem operasi paling diwangun, sarta kadangkala drive paling pamaké novice gélo.

La Layar Login Ieu mangrupikeun salah sahiji konsép anu matak ngabingungkeun jalma sanaos éta anu munggaran urang tingali tina Ubuntu. Mémang, Layar Login mangrupikeun presentasi dimana éta muncul nami panggunana yén kami geus dijieun dina instalasi. Sakali kami nyelapkeun kecap akses, desktop Ubuntu GNOME bakal dibuka kalayan program anu dipasang sacara standar. Layar login ieu ngagaduhan sababaraha pilihan anu seueur anu henteu terang sareng éta saé terang.

Anu mimiti nyaéta Layar Login Ubuntu mangrupikeun program anu ngatur sési sistem operasi, program ieu katelah GDM (GNOME Display Manager) sareng tiasa dirobih sapertos ampir sadayana dina Ubuntu. Aya manajer sési anu sanés sapertos Lightdm, KDM, XDM atanapi Slim.

Upami urang mutuskeun nganggo GDM, urang kedah terang bagian-bagian anu ngawangun layar Login. Upami anjeun ningali, saatos pencét enter, Hiji ikon nembongan di katuhu handap. Upami urang mencét éta, sadaya desktop sareng lingkungan grafis anu urang pasang di Ubuntu bakal muncul, anu mana urang tiasa milih anu tiasa dianggo nalika sési éta atanapi ku cara anu tos ditangtoskeun.

GDM mangrupikeun manajer sési standar atanapi layar login di Ubuntu

Lamun urang buka katuhu luhur urang bakal manggihan sababaraha ikon anu bakal dijaga salila sési, salah sahijina nyaéta tombol pareum, has sarta gampang pikeun mikawanoh. Aya ogé spiker anu ngamungkinkeun urang pikeun ngarobih volume sora. Di kénca ieu kami gaduh jaringan, boh ku kabel atanapi via WiFi, sareng di gigireun éta pilihan aksés. Di tengah panel luhur urang boga waktu, almenak jeung tanggal widget, hal anu urang ngan saukur bisa ngaropéa atawa ningali.

Beda sareng jaman baheula dimana Wallpaper atanapi latar layar mangrupikeun naon anu aya dina desktop urang, versi panganyarna nunjukkeun warna anu padet, kalayan logo sistem operasi di handap. Urang ngobrol ngeunaan Ubuntu, nu mangrupakeun distribusi Linux Ubuntu, sarta sakabeh ieu bisa dirobah. Sanajan kitu, eta sia teu ngalakukeun eta lamun urang teu hayang hal eureun gawé, atawa ngalakukeun hal eta nuturkeun hiji tutorial alus tur sateuacanna dina mesin virtual, pikeun nyegah kejutan.

Akhirna nyebatkeun yén layar login tiasa dihindari ku nunjukkeun dina «Setélan sistem» yén sési dimimitian langsung (hal teu dianjurkeun) tapi urang moal tiasa miceun program sési sési, nyaeta, urang moal bisa uninstall GDM iwal urang install manajer sési sejen, hal penting pikeun nginget.

Panginten ayeuna anjeun parantos terang naon anu aranjeunna nyarioskeun nalika aya anu nyebatkeun GDM, Lightdm atanapi Xdm, atanapi langsung nalika aranjeunna nyarios "lebetkeun kecap konci dina layar login«. Éta gampang tur saderhana.


2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Adolfo Jayme cenahna

    Hai Joaquin:

    Kami salah saurang panarjamah Spanyol Spanyol. Kuring ngantepkeun catetan ringkes ieu pikeun nginpokeun ka anjeun yén layar ieu disebut dina "layar aksés" Spanyol atanapi "layar login". Upami anjeun hoyong nyingkahan anglikan anu teu perlu 😉

    Ku jalan kitu, sési sési sareng layar éta sorangan aya dua konsép anu béda: manajer sareng layar saling ngalengkepan, hayu atuh ngajelaskeun: manajer pakait sareng konsép backend ('motor') sareng layar login (dina basa Inggris, salam, sareng anu tina tungtung payun ('Interface'). Kusabab kitu, sési LightDM sési tiasa gaduh sababaraha antar muka atanapi salam dipasang. Ubuntu nyaéta "Unity Greeter", salaku conto, tapi OS dasar gaduh layar anu béda, dikembangkeun ku aranjeunna, anu ogé ngagunakeun LightDM salaku mesin pikeun operasi na.

    Salam.

  2.   Pedro Duran Carreras cenahna

    Hai, Kuring parantos masang Ubuntu Server 20.04 sareng nalika kuring login kuring henteu tiasa aksés, naha anjeun tiasa ngabantosan kuring, naon anu kuring tiasa laksanakeun? Hatur nuhun Yun.