Naon rasa Ubuntu anu kuring pilih? #StartUbuntu

rasa Ubuntu

Upami anjeun nganggap janten anu katelah "switcher", sareng, sakumaha kamungkinan, sistem operasi anu anjeun hoyong luncat nyaéta Windows, di dieu di Ubunlog kami daék nginjeumkeun anjeun. Anjeun salawasna bisa meuli komputer kalawan logo buah, tapi kalawan eta anjeun bakal méakkeun duit nu bisa pernah repay. Alternatif anu pangsaéna pikeun Windows nyaéta ngalih ka Linux, sareng tangtosna, dina blog sapertos kieu kami bet Ubuntu atanapi salah sahiji rasa resmi na.

Dina sajarah Ubuntu jeung "rasa" na aya datang jeung goings. Aya rasa anu, di sawatara titik cease janten relevan sarta discontinued. Di sisi sabalikna urang gaduh proyék anu dimimitian salaku "remix" tina Ubuntu, Canonical nyangka naon anu aranjeunna laksanakeun mangrupikeun ide anu saé sareng mutuskeun nampi aranjeunna salaku rasa resmi. Daptar bisa rupa-rupa, tapi teu jantung; sagala rasa aranjeunna ngagunakeun yayasan anu sarua.

Naon rasa Ubuntu?

Upami anjeun dugi ka jauh, anjeun bakal terang naon distribusi Gnu/Linux, tapi sanaos kitu, sigana anjeun henteu terang naon "rasa»ti Ubuntu. Rasa Ubuntu nyaéta a Distribusi Gnu/Linux anu dumasar kana Ubuntu. Ieu sabenerna Ubuntu, tapi ku desktop husus, kalawan parabot husus atawa pikeun tipe husus tina komputer. Paripolah rasa dina Ubuntu pisan sarupa Windows Imah jeung versi Windows Professional: aranjeunna sistem operasi sarua, tapi hiji hadir kalawan software leuwih ti nu séjén.

Ok, kuring mimiti ngartos rasa Ubuntu. Tapi rasa naon anu kuring pilih?

Aya sakitar belasan rasa Ubuntu. Masing-masing rasa ngagaduhan tujuan anu khusus sareng, tanpa ngémutan rinci téknis, kuring badé nyarios sakedap ciri-cirina:

  • Ubuntu. Pilihan kahiji anu kedah dipertimbangkeun nyaéta distribusi sorangan, Ubuntu. Desktop utama nyaéta GNOME, anu paling seueur dianggo di dunya Linux, anu ogé dianggo ku distribusi anu kasohor sapertos Debian atanapi Fedora. Sigana sami sareng anu urang tingali nalika ngaktipkeun Mac, tapi Canonical langkung milih nempatkeun panel di kénca sareng ngahontal ti sisi ka sisi. GNOME gampang pisan dianggo, sareng pilihan anu dipikaresep pikeun seueur nalika ngalih ka Linux.
  • Kubuntu. Éta Ubuntu sareng desktop KDE Plasma. Éta mangrupikeun desktop anu berorientasi ka pangguna akhir, nyaéta, gampang pisan dianggo sareng "manggihan" hal-hal, sabagéan kusabab éta gaduh antarmuka anu sami sareng Windows. Kalawan unggal versi aranjeunna geus dileupaskeun, aranjeunna geus nyieun eta torek jeung leuwih produktif, tapi geus gotten reputasi goréng pikeun teu bisa dipake ogé dina sababaraha komputer. Éta naon KDE boga, yén maranéhna rék ngalakukeun sagalana jeung ngalakukeun hal eta ogé, tapi maranéhna kudu nyampurnakeun sagalana anyar yén maranéhna ngenalkeun.
  • Xubuntu. Ieu ngeunaan Ubuntu dedicated ka komputer kalawan sababaraha sumber. Éta ngagunakeun desktop XFCE, langkung hampang tibatan anu sateuacana tapi henteu intuitif pikeun pangguna anu asalna tina Windows. Naon éta, cukup customizable.
  • Lubuntu. Ieu rasa sejen tina Ubuntu anu dedicated ka komputer kalawan sababaraha sumber, hayu urang balik naon anu dimaksud ku "komputer heubeul". Beda sareng Xubuntu aya dina desktop anjeun: Lubuntu nganggo LXQt, a desktop pisan lampu nu Sigana pisan sarupa Windows XP heubeul, jadi adaptasi pikeun pamaké Windows pisan gampang.
  • mate Ubuntu. Rasa anu sami sareng Kubuntu, tapi sanés nganggo KDE, éta ngagunakeun MATE salaku desktop standar. MATE mangrupikeun nami anu dipilih Martin Wimpress nalika anjeunna mutuskeun pikeun nyiptakeun anu sami sareng GNOME 2.x anu lami, pikeun anu resep ngagunakeun Ubuntu klasik sareng sanes Unity dikembangkeun ku Canonical, anu leres-leres mimitina henteu. resep teuing.
  • Studio Ubuntu. Rasa ieu ditujukeun pikeun anu resep produksi, boh musik, grafis, multimedia atanapi ngan ukur aya hubunganana sareng dunya surat. Pikeun unggal séktor di luhur, Ubuntu Studio gaduh toolkit anu dipasang sacara standar. Ku kituna, dina kasus produksi grafis, éta boga Gimp, Blénder na InkScapet; saterusna kalawan unggal téma produksi.
  • Ubuntu Budgie. Éta rasa Ubuntu anu dasarna sapertos GNOME anu resep makeup. Seueur jeroan Ubuntu Budgie dibagikeun sareng rasa utama, tapi éta gaduh téma sorangan sareng desain anu langkung gaya.
  • Ubuntu Talagasari. Canonical ngantunkeun Unity sareng uih deui ka GNOME, tungtungna kana versi XNUMX (sareng ngeureunkeun Ubuntu GNOME), janten Unity ditinggalkeun di Limbo. Taun-taun saatosna, pamekar ngora India ngahirupkeun deui, sareng éta sakali deui janten rasa resmi. Ubuntu Unity nganggo desktop anu dikembangkeun Canonical, tapi nganggo vérsi parangkat lunak pangénggalna. Éta nangtung pikeun ngagunakeun Dash, sareng kalebet sadaya tweaks yén pamekar anu dibangkitkeun deui.
  • ubuntu kylin. Ieu mangrupakeun rasa nu utamana dimaksudkeun pikeun masarakat Cina, nepi ka titik nu urang teu biasana nutupan dieu di Ubunlog. Desktop anu dianggo nyaéta UKUI sareng, sanaos desain anu saé, sigana henteu sadayana sampurna ditarjamahkeun kana basa Spanyol.

Naon juara?

Es hésé milih diantara sakabeh pilihan sadia. Kami henteu bakal nyarios yén hiji langkung saé tibatan anu sanés, tapi masing-masing mangrupikeun anu pangsaéna dina dirina. Versi utama ngagunakeun GNOME anu gampang pisan dianggo; Kubuntu kanggo anu hoyong sadayana; Xubuntu sareng Lubuntu kanggo tim sumber daya anu rendah, anu baheula rada tiasa disaluyukeun sareng anu terakhir rada torek; Ubuntu MATE pikeun maranéhanana anu resep Palasik, sanajan "heubeul", tingali tanda petik; Budgie sareng Unity kanggo anu hoyong pangalaman énggal; sareng Studio pikeun panyipta kontén. Sareng, ogé, pikeun anu nyarios basa Cina, Kylin. Anjeun cicing jeung nu?


5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   federico perales cenahna

    Dimana Ubuntu "normal" atanapi Ubuntu anu teu dipikaterang seueur, ... leres, anu disatujuan ku UNity? Henteu kaitung nyarankeun éta? NGABARAKATAK. Pokokna, éta tulisan anu saé. Salam. =)

  2.   Jorch Mantilla cenahna

    Tulisan anu saé pisan, pikeun anu badé ngaléngkah, tapi kuring henteu gaduh Ubuntu sareng kahijian… ..

  3.   Ismael madinah cenahna

    Koméntar anu saé, naon anu anjeun carioskeun ngeunaan Elementary Freya, naha anjeun parantos nyarankeun ka kuring? Saatos lirén nganggo Windows, kuring kataji ku parangkat lunak gratis ...

  4.   Antonio cenahna

    Kuring gaduh Ubuntu 16.04 LTS 64-bit dipasang Kuring resep pisan, kuring nampi pembaruan
    rutin, éta ngagantung ti jaman ka jaman, tapi éta henteu hariwang pisan kuring, kuring pribadi
    sareng sanaos kuring parantos nganggo sababaraha taun, kuring ngan ukur diajar ngadamel, pormat partisi sareng ngalakukeun pamasangan, ku DVD, konsolna ngan ukur tiasa dianggo upami kuring gaduh data
    tapi upami nalika masang éta kuring ngagaduhan masalah, jarang pisan kuring tiasa méréskeunana.
    Pertanyaanana nyaéta:
    Aranjeunna nyarankeun kuring pikeun ngapdet kana sababaraha pembaruan énggal.

  5.   Manuel cenahna

    Hatur nuhun kana tulisan éta, anjeun salawasna diajar anu anyar. Hatur nuhun pisan.