Asup kana terminal: paréntah dasar

Penguin Linux

Terminal Linux éta mangrupikeun alat anu kuat pikeun urang tiasa ngalakukeun naon waé anu dipikahoyong; dina tulisan ieu, Kuring badé ngenalkeun anjeun kana alat ieu, ngajelaskeun ka jalma anu paling anyar paréntah utama pikeun membela diri sareng ngalih leres-leres ngalangkungan diréktori anu béda dina sistem operasi kami.

nu paréntah atanapi paréntah anu kuring nunjukkeun anjeun di handap, aranjeunna anu paling dasar anu pangguna Linux kedah terang.

Paréntah pikeun nanganan file

  • cd - ngarobah diréktori, pikeun balik deui ka diréktori sateuacanna anu bakal kami anggo cd dituturkeun ku rohangan
  • ls - daptar eusi diréktori ayeuna
  • cp - nyalin
  • chmod - ngarobah idin tina diréktori atanapi file
  • kalangkang - robih juragan file atanapi diréktori
  • df - nunjukkeun urang rohangan bébas dina disk kami
  • du - nembongkeun kami rohangan disk anu dianggo
  • manggih - ngabantosan kami pikeun milarian file anu tangtu
  • gzip - unzip file dina format ieu
  • mkdir - nyiptakeun diréktori anyar pikeun kami
  • Tambih deui - nunjukkeun eusi file
  • gunung - pasang drive atanapi partisi dina sistem file
  • mv - mindahkeun atanapi ngaganti nami file
  • rm - ngahapus file
  • ieu rm - mupus diréktori atanapi folder
  • aspal - pikeun ngarangkep atanapi ngabongkar file tar
  • jumlahna - pikeun ngaleupaskeun drive atanapi partisi tina filesystem.
Iraha waé urang nganggo terminal, urang kedah ngahargaan éjahan, sareng nempatkeun paréntah sareng diréktori atanapi file ngahargaan namina, kalayan aksen anu huruf kapital jeung aksara leutik.

Latihan praktis: nyiptakeun folder énggal dina Desktop, ganti nami, ngalihkeun kana diréktori sanés sareng hapus

Hal kahiji anu kedah dilakukeun nyaéta pikeun muka terminal sareng jinis anu anyar ls, ku ieu kami bakal ngalaporkeun eusi diréktori imah:

Paréntah Ls

Maka kami bakal ngetik méja cd pikeun nuliskeun Desktop, sareng tés mkdir pikeun nyieun folder anu disebut tés:

Nyiptakeun diréktori anyar tina terminal

Ayeuna urang bakal ngaganti nami ka anyar, pikeun ieu kami bakal ngetik mv tés énggal:

Ngaganti nami diréktori

Ayeuna urang bakal mindahkeun contona ka diréktori Undeuran, pikeun ieu kami bakal ngetik mv anyar / bumi / pakomola / Undeuran:

Mindahkeun diréktori

Ayeuna pikeun ngarengsekeun kami bakal ngahapus diréktori kalayan paréntah rmdir énggal:

mupus diréktori

Kumaha anjeun tiasa mariksa mangrupikeun prosés anu saderhana sareng ku éta kami bakal balik familiarizing kalayan terminal Linux kami, ogé kami bakal ngartos, salaku conto, naon anu leres kajadian nalika curang maca, nyalin atanapi mindahkeun folder atanapi diréktori tina kanyamanan antarbeungeut grafis.

Inpormasi lengkep - Ngenalkeun paréntah dasar dina terminal


17 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   babarayaan cenahna

    Tutorial alus teuing.

    1.    FranciscoRuizAntequera cenahna

      hatur nuhun

  2.   Dani A. Diaz cenahna

    tutorial anu saé pisan, tapi kuring gaduh patarosan, cara naon waé paréntah rmdir ngamungkinkeun anjeun ngahapus folder anu ngagaduhan kontén? dinten anu sanés kuring kedah ngahapus folder hiji-hiji, sareng éta tina layar sentuh 4 »sareng kaleresan éta mangrupikeun cobaan!

  3.   Caesarivs cenahna

    rm sanés ngan ukur pikeun ngahapus file, éta ogé ngahapus folder nganggo parameter -r, nyaéta, "rm -r" ngamungkinkeun ngahapus "sacara rekursif"

    1.    Caesarivs cenahna

      Éta ogé lumaku pikeun paréntah cp, upami anu badé disalin mangrupikeun folder, urang kedah ngalangkungan parameter -r supados nyalin sacara rekursif

      1.    Fransiskus Ruiz cenahna

        Hatur nuhun kana anotasi anjeun

  4.   dani sareng javi cenahna

    Abdi henteu nguping ngeunaan naa ijo de putaaaa

  5.   diegal cenahna

    anjeun leres pisan ioputa hoo

  6.   negredo seville fc cenahna

    Abdi bogoh ka anjeun, dua ieu leres pisan

  7.   negredo seville fc cenahna

    naon aingna

  8.   AND cenahna

    Halo, Daniel Jiménez, kuring homoseksual, kuring resep ka budak lalaki sareng aranjeunna masihan kuring susah nalika aranjeunna nyandak rambut kuring sareng tuang endog sareng ngelek sagala anu aranjeunna buang ka kuring.

  9.   AND cenahna

    k kabrones urang henteu? hahahahahahaha

  10.   antonio malaikat homo cenahna

    tuang boks abdi hahaha HIDUP PENIS

  11.   diegal cenahna

    ieu kotoran salakuiiiii

  12.   Dani cenahna

    kumaha kuring tiasa mupus eusi file tina terminal. ku cp abdi nyobian naon anu dilakukeun nyaéta salin sareng nganggo mv naon anu dilakukeun nyaéta ngarobih nami sareng tempatna tapi anu kuring coba lakukeun nyaéta ngahapus inpormasi tina file sareng nyimpenna di tempat anu sami sareng nami anu sami

  13.   javier renteria cenahna

    Nuhun kana masukanana

  14.   Erick Ricardo Camberos Cerecer cenahna

    Hola